tiistai 26. marraskuuta 2013

Siitä se ajatus jne..

 
Sitten alkaa se jokaisen pariskunnan suhteen yksi koetinkivi, suunnittelu ja osin materiaalien valintaakin suoritimme. Sovulla selvisimme ainakin tämän alkuosion. Eikä suurta erimielisyyttä sijainneista voi tullakaan, kun vanhaan pohjaan ei radikaaleja muutoksia olla tekemässä.
 

 Saunan paikkaa emme lähde muuttamaan. Syynä on päätös pitäytyä puukiukaassa, jolloin
 vaihtoehdot kapenevat olemattomiin.  
Lauteiden paikkaa emme myöskään voi siirtää, eli vasemmalla puolella näkyvä seinä pysyy siinä tarkoituksessaan.


  Saunan väritystä miettiessämme, pikiseinä sai kauan itäneen ajatukseen mustasta uuteen lentoon. Eli mustaa puuta sinne ainakin tulee. Ja nyt vaaleana näkyvä kiviseinä koolataan ja puuosuus tulee kattamaan myös sen. Kokonaan mustaan emme kuitenkaan mene, tila on sen verran pieni.
 
 
Saunan kokoa emme tässä vaiheessa kokeneet kumpikaan tärkeäksi lähteä laajentamaan. Mutta jollain keinolla haluamme tuoda saunaa näkyvämmäksi myös kylpyhuoneen puolelle. Haaveilin lasi-ikkunoista, ja kokolasisesta ovesta. Jotain tämän tyyppistä. Sopisi aika hyvin, eikö vaan?


Kylpyhuone näyttää nyt aivan valtavalta, mutta jos todella aiemmin suihkun virkaa hoitanut kulma jää lasi-ikkunan viereen, niin suihkujen paikat pitää miettiä uusiksi. Ja kyllä, tällä kertaa en enää aio seistä ja odottaa omaa vuoroa yhden suihkun kylpyhuoneessa. Se ei vain toimi, joten tällä kertaa tilaan tulee kaksi suihkua. Luontevasti yksi osuu päätyseinälle, kahta ei voi samalle laittaa, menee kyynärpäiden kolisteluksi. 


Toinen suihku osuisi ikkunan oikealle puolelle. Nyt vain miettimään, että minkä tyyppistä suikua tilaan laitetaan, seinäkkeitä tms. 


 
Ajatus olisi saada jonkinnäköistä säilytystilaa niille muutamalle purnukalle, mitä naisihminen voi kylpyhuoneeseen kerätä, ja tietenkin kaikki muu rekvisiitta, mitä sauna/kylpyhuonetiloissa on, pyyhkeet, aluset ja niin edelleen. 
 


 
Kylpyhuonekalusteen paikka olisi päätyseinällä, ja ihastuin tämmöiseen muhkeaan kalustoon.
 


Yksi mistä luulin, että jään paitsi, on wc-istuimen tuominen pienestä wc:stä muutaman metrin päästä tähän tilaan. Piikkaushommia olisi ollut sen verran paljon ja pitkästi, jotta oltaisiin päästy viemäriputkeen kiinni, ettei se talon isäntää kovin ilahduttanut. Mutta onneksi suun avaaminen tapahtuu joskus oikeassa paikassa, ja ystäväni kehoitti hankkimaan silppuavan wc:n. Tällä keinoin ei tarvitse piikata kovin monen huoneen läpi.  
 

 
Ja tuolta se piikkaus sitten lähtee tulemaan kohti tavallista lattiakaivoa.


Tästä kulmasta varmaan huomaa yhden pienen ongelman, eli tuleva seinä menee ikkunan keskeltä. Elikkäs ikkunakaupoille ja pienempää ikkunaa pukuhuoneen puolelle asentamaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti