maanantai 11. marraskuuta 2013

Jouluksi uuteen saunaan

Vanhan rintamamiestalomme remontointi on edennyt siihen vaiheeseen, että on aika saunan ja pesuhuoneen remontointiin, mikäli haluamme jouluksi uudistettuun saunaan. Saunan nykyilme on pitkälle rakentamisvuoden (1958) kuosissa. Saunaan askarreltiin uudet lauteet vanhaan malliin, mutta mitään muuta emme ole ehtineet saunatilalle tehdä.

Sauna nykytilassa. Vanha Valmetin puukiuas oli aikansa palvellut, se on vaihdettu heti, koska siihen oli tullut vaarallisia reikiä ja saunominen ei ollut turvallista sillä.



Pesuhuone lähtötilanteessa. Ainoastaan vanha vesikattila on kannettu ulos, ja lämminvesijohto on tuotu pesuhuoneeseen. Ja tältä se tulos näyttää.  Ajatus 1950-luvun autenttisesta saunomisesta veden lämmityksineen ei kiinnostanut meidän perhettä. 



Pesuhuoneen look on kohtuullisen yksinkertainen. 


Pukuhuonetta emme tällä erää vielä remontoi, sen jätämme suosiolla ensi vuoden puolelle. Pukuhuoneen ja pesuhuoneen kulmassa oleva varastotila puretaan ja se tulee jatkamaan pesuhuonetta muutamalla neliöllä. Saamme myös turhia mutkan takana olevia käyttämättömiä tiloja vähemmäksi.




Viimeiset löylyt ennen purkamista! Tämä on meidän toinen kellaritiloissa sijaitseva saunatila, ja nyt aikomuksena on todella tehdä tilasta viihtyisä, eikä jättää asioita puolitiehen hankalan mallin tai muiden hyvien tekosyiden vuoksi. Mutta aikataulu oli pakko tehdä, ja mikä sen parempi kuin koko perheelle joululahja, uudistettu sauna. Tästä se urakka alkaa! Nähtäväksi jää, pääsevätkö tontut uuteen kotiin jouluksi.

1 kommentti:

  1. Nonniin, löysinpäs tänne.:) tsemppiä remonttiin ja hyviä hermoja!

    VastaaPoista