keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Purkutöitä


 Fiilistelyjen jälkeenhän se aina pitää aloittaa, varsinainen työkin. Eli tästä alkaa vanhan purku, jotta uuttakin saadaan tilalle.


Komeron ja pesuhuoneen välisen tiiliseinän purkua. Tässä vaiheessa kaatopaikalle menevän roskan määrä yllättää, mikä on sinänsä ihme juttu. Onhan näitä purkuja tehty ennenkin, nyt saatiin kuitenkin miltei 2 000 kiloa rakennunusjätettä aikaan, pienestä seinästä. Hengityssuojainten käyttö oli ihan must-juttu, joka paikan peitti hienon hieno pöly. Onneksi ei tarvitse vielä miettiä siivoamista. 

 Tiiliseinän kaatumisen jälkeen näkymä pesuhuoneesta komeron suuntaan. Tilan koon pystyi nyt hahmottamaan kunnolla. Hanslaakari on aina mukana siellä missä tapahtuu.
 

Puupaneelien purkuun en kameroineni ehtinyt mukaan, mutta hyvin työt lähtivät liikkeelle ilman minuakin.

Helpotuksen huokaus pääsi siinä vaiheessa, kun selvisi, että ainakin villat ovat täysin kuivia. Se pieni jännitysmomentti kuitenkin näissä kellarissa sijaitsevissa tiloissa aina on.


Työmieskin päästiin yllättämään koolauspuiden ja villojen purkuhommista.


Kiuas ja hormi valmiina lähtöön.


Tästä kuvakulmasta näkyy kiukaan syöttöluukun aukko, mikä on pukuhuoneen puolelle. Toivottavasti löydetään semmoinen kiuas, jonka syöttöluukku saataisiin alkuperäisen mallin mukaisesti pois löylyhuoneen puolelta. Roskan määrä puulämmitteisessä saunassa on kuitenkin ihan merkittävä.

 

Ja tässä kuvassa samainen aukko pukuhuoneen puolelta. Tämä tullaan kiertämään laatoilla.
 


Kaiken alta paljastui pikisuojattu seinä. 
 Saunaa ei juuri entiseksi tunnista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti