sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Pohjatöitä

 
Suunnittelun vielä ollessa vähän vaiheessa, on pohjatöiden kuitenkin jo alettava. Etenkin jos aikataulussa meinaa pysyä. Joten hihat on nyt kääritty ja työt aloitettu.
 
 
Vanha seinä oli sen verran huteraa tekoa, että sen tilalle piti rakentaa harkoista uusi. Vanha seinä ei olisi kestänyt päälle tulevan ikkunan painoa.
 
 
Seinäeristeeksi valikoitui Sauna-Satu. Helppo asentaa, säästää tilaa villaan verrattuna, ja lämmöneristävyys on hyvä.
 
 
Viime postauksen jälkeen on liian ison ikkunan tilalle vaihdettu pienempi. Seinän rakentamisen voi aloittaa.
 
 
Työmiehellä tuumaustauko. Pystykoolausten laskeminen taitaa olla käynnissä.
 
 
Uretaanin poistoa.
 
 
Koolauspuiden katkominen hoituu ilman apumiestäkin.
 
 
Ilmanvaihtoputket on uusittu, ja tähän tulee PROF iFan kylpyhuonepuhallin. Kellarissa tahtoo kosteus muutoin jäädä paikoilleen pyörimään, joten sitä pitää vähän vauhdittaa ulos.

 
Laukku pakattu ja työt tältä päivältä pulkassa.
 
 
Pystykoolaukset on tehtynä. Samoin katon verhoilu alumiinipaperilla ja koolaaminen. 

 

Kuvaajalla ei ole kameran linssi sotkettuna, lattian (vanhan maalin) hionta on meneillään, ja tila täyttyi pölystä. 
 

 
Pöly meni todellakin joka paikkaan ja minä sain harmaahapsisen miehen itselleni.
 


 
Uusi seinä pukuhuoneen puolelta. Vanhaa paneelia säästyi purkutilanteessa ja halusimme hieman säilyttää vanhaakin tunnelmaa. Paneelit käsitellään jossain vaiheessa ja ne saavat uuden sävyn pintaan.
 

 
Vanha maali lähti hyvin pois.
 
 
 
 
Tässä näkyy hieman uutta seinää pesuhuoneen puolelta. Tässä vaiheessa oli käyty läpi erinäisiä vaihtoehtoja seinämateriaalista pesuhuoneeseen. Laatoittaminen tuntui jossain määrin työläältä, ja yhtenäisyyden vuoksi koko tila olisi pitänyt mielestäni laittaa laatalla. Se olisi tarkoittanut, että tämäkin seinä olisi pitänyt tehdä tiilestä. Mutta päädyimme lopulta Fibo-Trespo märkätilalevyihin. Näyttää ihan laatalta, mutta asentaminen on nopeaa, eikä siihen tarvita sertifikaatin omaavaa henkilöä.

1 kommentti:

  1. Hienosti näyttää teilläkin remontti etenevän. Tutulta näyttää monikin tilanne. Me päädyimme poistamaan ikkunan kokonaan tilan pienuuden ja ulkonäköseikkojen vuoksi. Pölyä kertyy aivan mieletön määrä. Myös päähän. Me unohdimme hionta/purkupäivän aikana koko jutun ja saimme paikallisella Ärrällä hieman kummeksuvia katseita...
    Mielenkiinnolla odotan miltä nuo Fibo Trespo-levyt näyttävät ja miten niiden asennus onnistuu!

    VastaaPoista